recoverit blogger om kontrol af data backup

Ja selvfølgelig! er svaret fra de fleste. Men reelt set er svaret ikke altid det rette. Hos recoverit oplever vi desværre ofte, at modtage opgaver bestående af virksomhedskritiske data, hvor data ikke har været beskyttet eller ingen backup foretaget.

Vi kan se, at årsagen til en lang række nye opgaver har sit udspring i manglende backup eller korrekt opsætning af backuppen. Senest har vi haft en opgave inde, hvor virksomhedens kritiske ERP data (Navision database) ikke var mål for den daglige backup. I stedet var backuppen sat op således, at der blev foretaget backup af selve programfilerne.

Backuppen var ubrugelig og recoverit måtte genskabe data ud fra det fejlende RAID.

Kunden mente, at de var sikret, da der blev foretaget backup, men de havde på intet tidspunkt sat sig ind i hvilke data der reelt blev foretaget backup af, ej heller på noget tidspunkt kontrolleret validiteten af backuppen.

Uden backup af data, er eneste løsning at foretage datagendannelse på de fejledende medier eller raid, eller genindtastning af alle data hvis det er muligt.
Begge muligheder er forbundet med væsentlige omkostninger og nedetid, hvor risikoen for tab af kunder og nedgang i omsætning er tilstede.

Og set i lyset af væksten i antallet af randsomeware angreb danske virksomheder udsættes for dagligt, er der tale om et reelt problem. Se blot seneste artikel om emnet i computerworld, 17.april hvor et randsomware angreb lagde IT systemet ned i en dansk virksomhed. (læs artiklen her)

http://www.computerworld.dk/art/233684/hacker-kom-ind-via-labelprinter-tog-dansk-firmas-it-systemer-som-gidsel

Under forløbet måtte virksomheden desværre konstatere, at deres backup ikke var up-to-date og derfor ikke kunne bruges.

recoverit anbefaler dig at prioritere en kontrol af virksomhedens backup og validitet af de data der bliver backuppet.

 

 1. Kontroller backup og backup opsætning
  Fungerer backuppen og foretages regelmæssig backup?
 2. Test validitet af de data der tages backup af
  Er det de rigtige data der tages backup af?
  Virker data efter hensigten (kan du eksempelvis åbne et excel ark, er formler gemt, etc)
 3. Opbevaring af backup
  Sker opbevaringen hensigtsmæssigt?
  Der er heldigvis rigtigt mange virksomheder som har valgt en online backup løsning, hvor håndtering og ansvar af data opbevaringen er outsourcet.

Har du ikke den fornødne indsigt i at foretage ovenstående, bør du kontakte jeres IT leverandør eller leverandør af online backup. Bed om eller betal for, at få udarbejdet en rapport, så er virksomheden bedst sikret.

Alternativt kan du kontakte recoverit som via mere end 200 partnere over hele landet kan tilbyde en kontrol af jeres data håndtering og data backup.

recoverit er specialister i datagendannelse og data recovery, og tilbyder desuden data konservering og data forencis udover datagendannelse og data recovery. recoverit tilbyder IKKE data backup men må henvise til vores partnere eller øvrige data backup leverandører på markedet.

 • 31 38 11 30

 • Døgnåbent

 • support@recoverit.dk

 • sales@recoverit.dk